Command Window Doesn't enable

The dataTaker DT80M is a 5 channel smart data logger with built in modem for remote internet connectivity

Re: Command Window Doesn't enable

Postby AndrewB153 » Fri Mar 16, 2018 9:55 pm

Hi Roger

Thank you for the tip, however with those settings I still cannot get it to accept the program. Would there be any difference between using the desktop version of deX or the deX from the logger?

Regards
Andrew
AndrewB153
Beginner
 
Posts: 20
Joined: Fri Dec 15, 2017 1:32 am

Re: Command Window Doesn't enable

Postby Roger » Sat Mar 17, 2018 7:43 am

Hi Andrew

dEX is a web based application and there for requires a TCP/ip connection.

Once you have loaded the dEX config you can then send the commands to start / stop etc.

If you write your config in the dataTaker language or extract the dataTaker code from you dEX configuration then you don't need a TCP/ip connection to config you logger.

Cheers

Roger
"Don't Panic"
Douglas Adams HHGTTG
Roger
Guru
 
Posts: 288
Joined: Fri Feb 10, 2012 10:38 am

Re: Command Window Doesn't enable

Postby Rudy Gunawan » Mon Mar 19, 2018 12:41 pm

Hi Andrew,

Can you please check the logger command language?
That error "at line 27 col 56 [MB]SERIAL <err>'P141'" might also related to the missing number 3 for 3SERIAL.

If that is true, please try to upgrade the logger firmware.

Notes:
Incompatible port has been addressed by Roger.

Best regards,
Rudy Gunawan
Rudy Gunawan
Guru
 
Posts: 443
Joined: Sun Apr 29, 2012 12:28 am

Re: Command Window Doesn't enable

Postby AndrewB153 » Mon Mar 19, 2018 6:53 pm

Hi Rudy

The missing "3" is probably a transcription error, as I was using dex I don't think it could have been omitted. I am using a TCP/IP socket to connect to the logger. However I am using the desktop version of dex rather than the dex pages stored on the logger (it takes several minutes for the web page to load). Does this make a difference? If so it is only when trying set up this particular function. If I set the schedule to run continuously or on a digital input then can upload the program without difficulty.

Regards
Andrew
AndrewB153
Beginner
 
Posts: 20
Joined: Fri Dec 15, 2017 1:32 am

Re: Command Window Doesn't enable

Postby AndrewB153 » Mon Mar 19, 2018 7:14 pm

Hi Roger, Rudy

Does the image below - extracted from the manual - mean that I cannot send a serial command via the usb port to trigger a schedule?

Regards
Andrew
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (27.55 KiB) Viewed 713 times
AndrewB153
Beginner
 
Posts: 20
Joined: Fri Dec 15, 2017 1:32 am

Re: Command Window Doesn't enable

Postby Roger » Tue Mar 20, 2018 9:12 am

Good morning Andrew,

Yes you can trigger on serial data from the USB port
1Serial is the serial sensor port.
2serial is the RS232 host port.
3Serial is the USBhost port.
4Serial is the TCP/ip port.

Cheers
Roger
"Don't Panic"
Douglas Adams HHGTTG
Roger
Guru
 
Posts: 288
Joined: Fri Feb 10, 2012 10:38 am

Re: Command Window Doesn't enable

Postby AndrewB153 » Wed Mar 21, 2018 6:56 pm

Hi Roger

Thank you for the additional information. However I still cannot get the logger to accept my program I still get the configuration error when trying to load the program from dEX.

Regards
Andrew
AndrewB153
Beginner
 
Posts: 20
Joined: Fri Dec 15, 2017 1:32 am

Re: Command Window Doesn't enable

Postby Rudy Gunawan » Wed Mar 28, 2018 8:13 am

Hi Andrew,

Did you receive the same error? If yes, please use manual channel to address 3SERIAL.

Best regards,
Rudy Gunawan
Rudy Gunawan
Guru
 
Posts: 443
Joined: Sun Apr 29, 2012 12:28 am

Previous

Return to DT80M

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron